Új keretvezérlés a Dammann permetezőkön!

A DCD az első keretvezérlés, amelyben két vezérlőelem egyszerre dolgozik, azért hogy mindkét elem előnyei érvényesüljenek. A DCD a hidraulikát és a pneumatikát is használja a keretszárnyak vezérléséhez. A hidraulika a keretet gyorsan a kívánt pozícióba állítja, a pneumatika pedig a keretszárnyak finom beállítását szabályozza az optimális pozícióba. A keretszárnyak magasságát négy ultrahang szenzor és egy szögkitérést érzékelő potenciométer ellenőrzi, egy giroszkóp pedig érzékeli a kanyarodáskor fellépő erőt és ezen értékek alapján szabályoz. Ezzel biztosítható a keretnek a beállított magasságon tartása akár nagysebességű kanyarodás esetén is. Kapás kultúrákban (kukorica, napraforgó) célszerű további két szenzort felszerelni, ezzel ki tudjuk zárni azt, hogy valamelyik szenzor a sorok közé vagy az esetleges vízállásokba lát be és ahhoz szabályoz.

A DCD kezelése egyszerű és gyorsan átlátható. Kevés kezelőgombbal ki lehet választani a kívánt üzemmódot, és az értékek bármikor módosíthatóak. A szórókeret munka pozíciója és forgón való kiemelési magassága centiméter pontossággal beállítható a fülkében található terminálról. Kalibrálás során a kezelőnek nem kell kézzel a keretet a megfelelő munkapozícióba állítania, hanem a terminálról történik a keret vezérlés teljes beállítása.

A DCD fejlesztéseknél nagyon figyelt a gyártó arra, hogy a már bevált Dammann szórókeret alapvetően ne változzon meg. A már használatban lévő gépek esetén van lehetőség az új rendszerre való átalakításra, így a régebbi Dammann gépek tulajdonosai is élvezhetik ennek az újításnak az előnyeit.

Íme néhány kép a Dalmandi gyakorlati bemutatóról:

További információkért ill. árajánlattal kapcsolatban keresse munkatársainkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük