Termékdíjas lett az eladott Dammann permetezőnk

Lezárult a 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, gépesítés, input / szolgáltatás és digitalizáció kategóriákban.

36 pályázó cég közül 13-an, Hazai díjra pályáztak, 8-an a Digitalizáció kategóriájában.A pályázatok értékelése két fordulóban történt: első körben a www.termekfejlesztesidij.hu oldalon egy-egy pályaművet 3 bíráló minősített. A végső döntés már Budapesten, a zsűritagok személyes részvételével megtartott, széleskörű szakmai vitákat sem nélkülöző fórumon született meg.

Starcz Kft. a Dammann GmbH magyarországi képviselője adta be a pályázatot az újfejlesztésű Dammann DT3500 H S5 10.000 literes 36 m DAS kivitelű önjáró permetezőre.

Ezen fejlesztés elődje 2005-ben aranyérmet nyert az Agritechnika kiállításon Hannoverben. Ez a továbbfejlesztett gép a mai környezetvédelmi és precíziós gazdálkodás kívánalmainak megfelel.

A motor Euro V kategóriájú, a gép EcoDrive rendszerrel ellátott, alacsony talajnyomással és nagy területteljesítménnyel tud dolgozni. A gép kezeléséhez elegendő 1 fő és a gép napi teljesítménye akár 360 Ha is lehet.

A gép alkalmas helyspecifikus kijuttatásra, GPS vezérelte fúvókánkénti szakaszolásra, és a kijuttatási térkép alapján való munkavégzésre. Ez a gépcsalád létezik 8.000-10.000-12.000 literes tartályméretben és maximum 42m-es szórókerettel.

A szórókeret szenzorokkal felszerelhető és egyidejűleg felméri és kijuttatja a szükséges mennyiségű differenciált tápanyagot.

A Damman gyár ezen gépe a 101. önjáró permetezőgépMagyarországon.

A gép megtekinthető az A pavilon (311G)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük