KULTIVÁTOR, FORGÓBORONA

ENDURO függesztett szántóföldi kultivátor

Keverés, egyengetés, visszatömörítés egy menetben

Nagyteljesítményű és hatékony – az Enduro modelleket állandó munkamélység jellemzi, még nagy sebességnél is.

30 cm  munkamélységgel, 75 cm kapasor távolsággal és 87 cm keretmagassággal tömődés nélkül működik még nagy mennyiségű növényi szár maradvánnyal (például kukorica, burgonyafélék vagy búza tarló) is. Munkaszélességek: fix 3,0m;3,5m; csukható 4m és 5m. Szekciók: 3 sor kapa; egyengető tárcsa,vagy lap; különféle tömörítő hengerek.

https://hu.kverneland.com/Talajmunkagepek/Szantofoeldi-kultivator/Kverneland-Enduro-Enduro-Pro

TLG függesztett precíziós magágykészítő kompaktort

cukorrépa, burgonya és zöldségfélék optimális magágy készítésére terveztek.

Felépítése 4 munkazónára tagolt: a robosztus egyengető sín elől, egy csöves henger a mélységhatárolásra, 4 sorban elhelyezett rugóskapák és egy rugós borona, illetve egy szimpla- vagy dupla rögtörő henger hátul. Munkaszélességek 4,0m; 5,0m és 6,0 m.

 

https://hu.kverneland.com/Talajmunkagepek/Magagykeszito-kultivatorok/Kverneland-TLG

TURBO

 függesztett és vontatott kultivátor magágy készítéshez és tarlóműveléshez is, 3-20 cm munkamélységben minden évszakra és körülményre. Kivitel: függesztett merev 3m és 3,5 m; függesztett csukható 4m; 5m; és 6 m; vontatott csukható 6,5m és 8m szélességben. Szekciók: 4, vagy 5 sor kapa; egyengető egység; különféle tömörítő hengerek.

 https://hu.kverneland.com/Talajmunkagepek/Szantofoeldi-kultivator/Kverneland-kultivator-Turbo

CTC kultivátor

3 vagy 4 sorban elhelyezett kapákkal szerelt. A hosszú szármaradványos területen valóban nagy hangsúlyt fektettünk a teljesítményre a tervezési folyamat során, biztosítva az optimális keverést és az intenzív talajmegmunkálást. A kapaosztás 4 kapasornál 200mm, 3 kapasornál 270 mm között. A kapák helyzetét úgy optimalizáltuk, hogy a talaj egyenletes áramlását biztosítsák a teljes munkaszélességben, de a szállítókerekek körül is. Munkaszélességek: 4,0m; 5,0m és 6,0m. 9 féle kapaváltozattal. Maximálisan 30 cm-es munkamélységgel. Szekciók: keverő, vagy vágótárcsa; kapasorok; egyengető (tárcsa) elemek; tömörítő hengerek

 

https://hu.kverneland.com/Talajmunkagepek/Szantofoeldi-kultivator/Kverneland-CTC-Kultivator

DTX lazító:

A növekvő gazdaságok és a lerövidült időjárási periódusok eredményeként az idő értékes tényezővé vált. Ezért a DTX egy lépésben egyesíti a különböző műveleteket, hogy időt takarítson meg.

A függesztett DTX sokoldalú munkagép, tarlóhántást/ talajlazítást végez egymenetben, ajánlott 200-360 LE traktorokhoz. DTX ajánlott munkagép nem-fordított talajműveléshez vagy a szántás helyettesítésére, mivel 40 cm-es munkamélységben lazít. Ezenkívül repcebetakarítás utáni tarlóhántáshoz is használható, mivel nagyon szép, vízszintes magágyat készít. A DTX nagyon jó szárzúzó hatással rendelkezik. Az elülső kések egymásra vannak osztva és a hátsó tárcsák lehetővé teszik a teljes vágást, és a 2 – 10 cm történő talajkeverést. Szekciók: 2 sorban elhelyezkedő 5 kapa (nyírócsavaros, vagy hidraulikus biztosítással) 60 cm-es osztással; 2 sor csipkés könnyűtárcsa 520mm átmérővel; nehéz elmunkáló henger; hátsó pálcás borona.

 

https://hu.kverneland.com/Talajmunkagepek/Talajlazitok/Kverneland-DTX

Forgóboronák:

A forgóboronák már régóta számítanak kombinált gépeknek, mert nagymértékben függetlenek a talajkörülményektől. Nehéz talajokon intenzív rögtörést biztosítanak. Könnyű körülmények között sekélyen és kisebb rotor fordulattal tudnak üzemelni. A kések függőleges tengelyen forognak a talaj teljes vízszintes megművelése érdekében – a talajrétegek nem cserélődnek és nincs függőleges talajtömörítés, ami talpképződéshez vezethet. Következésképpen, nincs jobb alternatíva a magágykészítéshez.

A forgóborona gabonavetőgéppel kombinálva egy gazdaságos, nagyteljesítményű gépkombináció. Magágykészítés és vetés egy menetben!

M- széria 2,5 – 3,0m munkaszélességgel, maximum 140 Le traktorhoz. H- széria 3,0-4,0 m munkaszélességgel, maximum 180 Le traktorhoz; S- széria 3,0m; 4,0m és 4,5m munkaszélességgel 250 Le traktorhoz. NGH 101-F30 csukható kivitel 4,0m; 4,5m; 5,0m; 6,0m munkaszélességgel maximum 300 Le traktorokhoz.  NGS 101- F35 csukható kivitel 4,5m; 5,0m; 6,0m munkaszélességgel, maximum 350 Le traktorokhoz.

Méterenként 4 db rotor/8 db kés, különböző elmunkáló hengerekkel.

https://hu.kverneland.com/Talajmunkagepek/Forgoboronak/Kverneland-M-sorozat

Packomat- szántás elmunkáló

 

Tökéletes magágykészítés szántás közben.

A Packomat® egy integrált szántás elmunkáló, amely közvetlenül az ekéhez kapcsolható. Ez a kombináció hatékony és egyúttal környezetbarát. Tömörítő hatás 1.000 kg-os talajnyomással, az ékalakú tárcsák szétaprítják a barázdaszeleteket, összetörik a rögöket, lenyomja a köveket a talajba, kiegyenlíti és összetömöríti a talajt. Ez biztosítja a kapillárisok vízelvezető képességének gyors helyreállítását.

Előnyei:

Kverneland egyedi acél és hőkezelési rendszere a könnyű és masszív munkagépekhez

Környezetbarát: mechanikus gyomírtás

Időtakarékos és költséghatékony: csökkenti a talajműveletek számát

Páratlan eredmények: a független össszehasonlító teszten hollandiai és németországi intézetekben összehasonlították a Packomatot a hagyományos, vontatott packerekkel szemben.

Kevesebb a vontatási ellenállása, mint a vontatott szántás elmunkálónak.

Minimális üzemanyag felhasználás összehasonlítva a hagyományos packerekhez képest

Kényelmes: Packomat automatikusan váltja az oldalakat az eke átfordításánál

Jó eke kiegyensúlyozás: állandó egyensúly az eke és a Packomat között

Egyszerű kézi vagy hidraulikus hengernyomás

Korai csírázást elősegíti.

Csökkenti a vetés utáni talajkiszáradás problémáját

Magágykészítés könnyű, illetve középkötött talajokon

Kötött talajokon lecsökkenti a magágyelőkészítés műveletének idejét

Biztonságosan szállítható

https://hu.kverneland.com/Szantas-eszkoezei/Szantaselmunkalok/Kverneland-Packomat