Oldal kiválasztása

Beauvais, Június 14.  A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája (NYSE: AGCO) örömmel jelenti be, hogy a franciaországi Beauvais-ban található üzeme az 1.000.000. traktorát legyártotta. Az év már eddig is különleges volt, ugyanis az MF idén ünnepli alapításának 175. évfordulóját. A gyártó 1960. november 20. óta készít erőgépeket a Párizs melletti helyszínen.

A kerek gyártási számról megemlékezve Thierry Lhotte, a Massey Ferguson EAME régió alelnöke & ügyvezető igazgatója is nyilatkozott:
“62 év alatt a Beauvais-ban található üzem a Massey Ferguson igazi globális otthonává vált, amely folyamatos növekedésben van. A vezérelv mitsem változott az évtizedek alatt: a Gazdálkodókkal együttműködve és értük dolgozunk. Ennek fényében, minden egyes dolgozónk nevében szeretnénk megköszönni Gazdálkodó Partnereink kitartó bizalmát. Mindenképpen szerettük volna, ha az 1.000.000. Beauvais-ban legyártott traktor – egy MF 8S.305 Dyna-VT – egy konkrét Gazdálkodóé lesz, aki nem más mint Mr. Thierry Aubrée. Ő saját gazdasággal rendelkezik, illetve bérvállalkozóként is dolgozik La Chapelle des Fougeretz faluban, Franciaország Bretagne régiójában. A márkakereskedő Partnere a Hervé Motoculture vállalat”.

Mr. Aubrée is megosztotta velünk véleményét, hogy miért választotta a Massey Ferguson-t:
“Elkötelezett vagyok az új technológiák használata mellett, mint például az RTK jelszintű automata kormányzás, a szakaszvezérlés, amelyek segítenek talajaink megőrzésében és a fenntartható művelésben. Az MF 8S megteremti számomra ezek lehetőségét modern erőforrásának, kifinomult hajtóművének és hosszú tengelytávjának köszönhetően. Az már csak hab a tortán, hogy a kiváló kilátás, fülkekényelem és a könnyen kezelhető precíziós gazdálkodási technológiák végett kiválóan érzem magam benne. A teljes MF flottám 4 traktort, 3 kombájnt, 2 nagy szögletes bálázót és 1 teleszkópos rakodót tesz ki, ami azáltal fejlődött ekkorára, hogy a márkakereskedőmmel kölcsönös bizalmon alapuló fejlesztéseket hajtottunk mindig végre.”

“A csapatommal rendkívül szerencsésnek érezzük magunkat, hogy mi adhatjuk át Aubrée Úrnak az egymilliomodik Beauvais-i traktort és ezzel valamilyen szinten a világ összes MF márkakereskedőjét képviselni tudjuk. Ez egy egyszeri pillanat minden értékesítő életében, ugyanis soha többet nem lesz 1.000.000. erőgép, amit szervizeseink segítségével szeretnénk hosszú évtizedekig üzemképes állapotban tartani. Aubrée Úrnak pedig szeretnénk a legjobbakat kívánni a traktorhoz!” – teszi hozzá Jérôme Mazière, a Hervé Motoculture ügyvezetője. A márkakereskedés maga Côtes d’Armor és Ille-et Villaine településeken található meg, észak-nyugat Franciaországban, Bretagne régióban. “Rendkívüli büszkeség immár 40 éve Massey Fergusont forgalmazni, és mindig megerősít minket a biztos jövőben, ha Partnereink a mai időkhöz hasonló kimagasló szolgáltatást és termékeket kapnak a gyártótól. Az évtizedek során alkalmunk volt végignézni, hogy fejlődött a Beauvais-i gyár, illetve láttuk, azt is, hogy egy ekkora gyárváros mennyire rugalmas tud lenni – itt az előző két év megpróbáltatásaira és kihívásaira gondolok. A történelem, méret, szaktudás és rugalmasság pedig mind Partnereink előnyére válnak” – fejezi be értékelését Jérôme Mazière.

1 000 000 MF traktor

Elkötelezett munkatársakkal ünnepli Beauvais a gyártókapacitásának 62.
évfordulóját

Boussad Bouaouli, a Beauvais Manufacturing gyár alelnöke kiemeli a dolgozók elkötelezettségét az MF Campus fejlesztésének irányába: “1960 óta folyamatosan az emberek és az itt dolgozók tartották lendületben a gyárat, soha el ne veszítve az alapításkor lefektetett irányelvet: Farmer’s first (elsők a Gazdálkodók). Ez a szemlélet mindig segített túljutni az aktuális korok kihívásain, és meghatározta a tiszta jövőképet”.

Minden az MF 825-ös szériával kezdődött 1960-ban. Azóta az üzemi terület folyamatosan növekedett ikonikus és innováció vezérelt traktorszériák gyártásának segítségével. Ilyen emlékezetes modellcsalád volt az MF 3000-es 1986-ból, az első traktor fedélzeti elektronikával, illetve az MF 8600 is 2008-ból, az első SCR rendszerrel. A füstgázkezelés szabályzásával lehetővé vált a mezőgazdasági gépek számára is a hatékony környezetvédelem. 2020-ban jött a legutolsó forradalmi fejlesztés – az MF 8S szérián található Protect-U rezgés és hangelnyelő – 24 cm-es
légtér bevezetésével a motorháztető és a fülke között. Ez a megoldás tovább csökkenti a rezgéseket, illetve javítja a motor és fülke hűtésének a hatásfokát. A fejlesztés eredményeképpen az MF 8S széria elnyerte a 2021-es Év Traktora Díjat, illetve a Red Dot: termék formatervezési Díjat is. A 2022 es Farm Machine kitüntetés pedig már csak hab a tortán a traktor elismerései között (a Beauvais-i gyár részletes fejlesztési ütemeiről külön sajtóközlemény áll rendelkezésre).

“Termelési gyökereink már 62 éve terjeszkednek, erősödnek Beauvais-ban. Büszkék vagyunk, hogy 2016-ban ez lett az Év Gyártóegysége, ami bizonyítja, hogy a modern időkben kiválóan megállja a helyét, illetve, hogy az MF Campus iránymutatást jelenthet a világ minden mezőgazdasági gépgyártója számára.” – nyilatkozza Boussad Bouaouli.

“2010-től jelentős változásokon esett át a teljes gyáregység, ugyanis bevezettük a Lean Manufacturing – karcsú gyártási rendszert. Ezzel folyamatosan tudjuk növelni a minőséget, és gyorsan tudunk reagálni ügyfeleink igényeire. 2013-ban kiterjesztettük gyártókapacitásunkat, azáltal, hogy beindítottuk Beauvais 2-t: saját fülkegyárunkat. 2019-ben jópár belső folyamatot erősítettünk és szerveztünk át, mint például a
logisztikai központunk működését. 2020-ban további folyamatfejlesztéseket hajtottunk végre: traktor személyre szabási műhelyt hoztunk létre, ahol ügyfeleink a saját igényeikre tudják alakítani gépeiket. Továbbá bővítettük a kapacitást a kis alkatrészek és prototípusok legyártására rendszerbe állított 3D-s ipari terméknyomtatókkal. Még abban az évben kialakítottuk a hidraulikus alkatészek “házon belül” történő gyártórészlegét (1.340 különböző cikkszámú termékkel), csakúgy mint a hajtómű felújító műhelyt. Saját matricagyártó (300 különböző cikkszámmal) egységekkel is
rendelkezünk a helyszínen. A legújabb idei fejlesztés pedig, hogy már saját magunk képesek vagyunk előállítani üzemanyag és AdBlue tartályainkat. Jelenleg ez 4 szériához érhető el, de célunk, hogy minden AGCO gyárhoz innen szállítsuk a folyadék tartályokat a jövőben. Beauvais kapacitását jól mutatja, hogy napi 100 traktort tudunk legyártani és kiszállítani. Szükség is van erre, ugyanis kapacitásunk 80%-a exportra kerül, több mint 70 országba. Az MF 4700 M, MF 5700M, MF 5S, MF 6S, MF 7S, MF 8S és MF 8700 S szériákat is itt gyártjuk. 75-től egészen 405 lóerőig állítunk el gépeket, a teljes elérhető hajtóműválasztékkal”

“Miután átadtuk az 1.000.0000. traktort, már azon dolgozunk, hogy egyesítsük részlegeinket egyetlen, 54 hektáros, “egy tető alatt” megtalálható egységgé, MF Campus néven. Ez érinti a gyártást, tervezést, beszerzést, ügyféltámogatást, alkatrész üzletágat, értékesítést & marketinget, valamint a termékmenedzsmentet, finanszírozást és a jogi és HR osztályokat is” – egészíti ki nyilatkozatát Thierry Lhotte. “ Ez rendkívüli rugalmasságot eredményez majd, és egyedi élményt teremt az itt dolgozók számára.. Hiszen ők azok, akik tartalommal töltik meg a pozíciókat, és az egymilliós gyártási kapacitás is annak a 2.500 munkavállalónak az érdeme, akik közvetlenül Beauvaisban, illetve a szomszédos GIMA hajtómű gyárban dolgoznak”.

Az MF Campus új tevékenységek helyszíne is lesz piacvezető munkakörülmények között a dolgozók számára és nem szabad meglepődnünk, ha már az elkövetkező hónapokban kifejleszt és piacra is dob számos új terméket. “A folyamatos fejlődés fogja az MF Campus-t versenyképessé tenni, és biztosítja majd, hogy a Gazdálkodókról való fókusz továbbra se terelődjön el. Beauvais városa is teljes egészében a koncepció mögött áll, ami a fenntarthatóságot is erősíti a helyi és globális közösség számára is” – fejezi be beszédét Thierry Lhotte.

Caroline Cayeux, Beauvais város polgármestere kiemeli, hogy az MF Campus fokozatosan és folyamatosan együtt fejlődött a körülötte lévő ipari és lakóövezetekkel, és a gyár továbbra is a legnagyobb foglalkoztató a környéken, nemcsak a városban.

“A Beauvais-i Massey Ferguson gyár a teljes MF sikertörténetének az egyik kulcsa és meghatározó tényezője, amely már 62 éves múltra tekint vissza. A teljes Beauvais-i közösség nevében mondhatom, hogy nagy örömünkre szolgál az AGCO további fejlesztési törekvése, hogy városunk továbbra is a Massey Ferguson globális otthona maradjon. Mi ehhez innovatív és fenntartható helyi környezetet tudunk biztosítani, ami két alappilléren nyugszik: a széndioxid kibocsátás csökkentésére való törekvésen, illetve a digitalizációs színvonal emelésén. A gyártó fejlesztését egy rendkívül erős elköteleződésnek vesszük a Beauvais régió irányába, amely új munkahelyek megteremtését és a meglévők megtartását is biztosítja egyben. Őszinte és
tiszteletteljes gratulációmat szeretném a teljes MF csapatnak küldeni az egymilliós gyártási darabszámhoz a Beauvais-i gyárban és bízunk a következő egymillió gép mihamarabbi legyártásában.”

Ismerje meg a Beauvais gyár múltját és jövőbeli terveit!

https://agrospic.hu/wp-content/uploads/2022/06/Massey-Ferguson-PR-MF-Beauvais-gyaregyseg-merfoldkovek.docx