Oldal kiválasztása

Dammann önjáró permetezőgépek

DAMMANN – Trac DT 2000 H Plus Highlander

A Dammann – Trac DT 2000 H Plus járművet a közép-európai igényekhez igazítva tovább fejlesztették, hogy a különböző kártevők elleni védekezéshez és a napraforgó deszikáláshoz is lehessen használni.

A gép nyomtávállítása az alap 2,25 m-ről 3,05 m-re hidraulikusan történik. A legkisebb szabad hasmagasság 120 cm amit alacsony kultúráknál ill. közúti közlekedésnél használhatunk. Ha a növény állomány megkívánja széles nyomtávnál üzemi körülmények között a gép hidraulikusan felemelhető 190 cm-re.

A felépítmény szintező opcióval 150 és 170 cm-nél is megállítható!

A légrugózású és hidraulikus lengéscsillapítású tengelyek gondoskodnak a kellemes utazási komfortról.

Az összkerék kormányzású rendszer nyomkövető, ezért lehetővé teszi a művelőnyomtól való csekély eltérést és kiváló fordulékonyságot biztosít. Közúton biztonsági okokból csak az első kerék kormányzás működik.

A gép az alábbi opciókkal egészíthető ki:

félautomatikus vagy automatikus szórókeret vezérlés keretmagasság illesztéssel
légrásegítéses D-A-S – Dual-Air-System
pneumatikus kettes vagy négyes fúvóka tartó multifunkciós vezérléssel
Egy beépített cirkulációs vezeték gondoskodik az egyenletes hatóanyag szétosztásról és az állandó nyomásról a fúvókáknál anélkül, hogy előzetesen permetezés történne.
A gép felszerelhető Trac-Leader GPS párhuzamos nyomkövetővel. A rendszer lehetővé teszi az egyenes haladást a nyommal párhuzamosan.
Rendelhető a géphez a kezelő munkáját jelentősen könnyítő automata kormányzás is.
Dombos terepviszonyok között egyedülálló opció a felépítmény szintezés amely nem csak a kezelőnek nyújt biztonságosabb érzést hanem a gépet is kíméli.

DAMMANN – trac DT 2600 H 3A

 

A Dammann 3 tengelyes önjáró permetezője egy 260 LE teljesítményű Mercedes Benz motorral szerelt hajtóegységgel rendelkezik. A keréktengelyek hidraulikus hajtóművel hajtottak, amelyek mind a 6 kerékre továbbítják a nyomatékot.

A hajtómotorok vezérlése elektronikus, így az egyes hajtókerekek kipörgése elkerülhető.

A haladási sebesség fokozatmentesen választható közúton 0 – 40 km/h, munkavégzésnél 0-15 km/h között.

Tempomat gondoskodik a mindenkor megválasztott sebesség pontos tartásáról.

A járószerkezet fix 2250 mm nyomtávval rendelhető, különböző gumiméretekkel.

A járószerkezet konstrukciótól függően 1000 mm szabad hasmagasságtól rendelhető.

A jobb fordulékonyság érdekében a járószerkezet 2 kormányozható tengellyel rendelkezik. Az első és a hátsó tengely kormányzott, a középső minden esetben fix. További különleges felszerelés a terhelésfüggően vezérelt pneumatikus futóműrugózás, amely nem csak magas utazási kényelmet biztosít, hanem egy kívánt munkagép cserénél megvalósítható a jármű kb. 15 cm-es süllyesztése is . Ez a megoldás gondoskodik a könnyű és gyors felépítmény váltásról.

A tartály méretek 8.000, 10.000 és 12.000 literesek lehetnek. A Profi-Class permetező felépítmény igény szerint szerelhető, 24-27-28-30-33-36-39-42 m szórókerettel.